Brief M. van Hulten ‘Corruptie’ in Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad plaatste vandaag mijn ingezonden brief (10 dec. 2012)

Brieven
Monday 10 December 2012, 00:00
Krant-20121210 -0-007-045.pdf

Corruptie
De methodiek die gebruikt wordt om de Corruptie Percepties Index (CPI) te maken deugt van geen kant. Die methodiek is ook nauwelijks veranderd en verbeterd door Transparency International, de organisatie die er verantwoordelijk voor is en die dit wel aanbood voorafgaand aan de presentatie van de jongste CPI. Desondanks worden de uitkomsten gebruikt: de CPI heeft de ‘bewustwording over corruptie versterkt’.

Dat is net zo iets als constateren dat Stapels wetenschappelijk werk niet deugt, maar toch er terecht van willen genieten omdat hij zo aardig is. Integendeel, het is een comfortabele gedachte voor ‘ons’ dat dank zij deze CPI corruptie elders erger is dan bij ons, en opnieuw zijn de Grieken en Italianen de boosdoeners. Tekenend is ook de foto bij dit bericht (fd.nl, 5 december): een mannenhand en een bundeltje kleine coupures van $1 en €5 en 10. Echt corrupte mensen lachen hierom. Bij de machthebbers gaat het om honderden miljoenen en via banken. Geen geld in broekzakken en envelopjes.

Dr. Michel van Hulten, Lelystad

One response to “Brief M. van Hulten ‘Corruptie’ in Het Financieele Dagblad

  1. FYI Bijna 10 jaar heb ik gewerkt in leidende positie in de pre-contract fase voor een internationaal werkende engineering contractor . Bij deze maatschappij was omkoping bij de acquisitie vrij normaal. Het dient gezegd, dat omkoping heel efficient kan zijn. Daarbij gebeurde de omkoping niet direct, maar via een locale agent (Frankrijk, Oostenrijk, Yugoslavie, Bulgarije e.d.) – met een keurige rekening voor meerdere 100.000-en voor “adviezen”.

    In Nederland heb je ook een andere vorm van corruptie en dat is via vriendjes in zaken, bestuur en rechtspraak. Dat gebeurt dan ook wel op basis van de ene dienst voor de andere. Igv rechter Westenberg gebeurde dit oa dmv betaalde adviezen. Dat zou niet mogen bij rechters, maar ja, het opgeven van bijbanen is wel verplicht maar daar houden vele rechters zich niet aan.

    De kongsi (van Schiphol, gem. Haarlememrmeer, provincie N-H, RLD…) die Chipshol tegenwerkt is of op basis van vriendjespolitiek (ons kent ons) of komt voort uit het corporatisme, dat in NL wordt bedreven. Immers in NL zie je dat de overheid/ Belastingdienst companies gunstige “rulings” verleent Dat zou niet mogen, we zijn toch gelijk voor de wet….. Ook zie je dat veelal de grote maatschappijen/banken/ verzekeraars/staatsdeelnemingen (bv Schiphol) bij procedures bevoordeeld worden. Dit is gewoon corporatisme dwz polder-fascisme. Dat het om een vorm van fascisme gaat, dat wordt bewezen door het feit, dat ik mijn procedures 128 dagen (naar later door Hof is vastgesteld) onrechtmatig ben gegijzeld.
    Kortom: er is heel wat corruptie in NL….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief