Corruptie bij de overheid wordt zwaar onderschat

Corruptie bij de overheid wordt zwaar onderschat

 

http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?terugluisteren_dag=2012-10-15&terugluisteren_hour=18

15 oktober 2012 (Avondspits – WNL) geluidsband ga naat Uitzending gemist 15 oktober 2012, Avondspits met Joost Eerdmans, WNL, loop door naar 18.30 uur
Inleiding
Nederland is een van de minst corrupte landen. We staan op de 7e plek ter wereld. Denken we. Het gevoel knaagt dat de zaak tegen oud gedeputeerde Hooijmaijers helemaal niet op zichzelf staat. Uit alle onderzoek blijkt dat we nauwelijks weten hoe groot de corruptie in NL is. Onder politieke druk wordt bovendien meestal van strafrechtelijke vervolging afgezien. De rijksrecherche vraagt al jaren om meer capaciteit om het onderzoek naar corrupte ambtenaren te intensiveren. Jaarlijks komt 1 op de 19.000 ambtenaren voor in een corruptieonderzoek. Valt erg mee kun je zeggen. Je kunt ook zeggen: het is pas de sneeuwvlok op de punt van de ijsberg. Corruptie gebeurt niet alleen in Verweggistan. OOK in Nederland. Ik zeg: Corruptie bij de overheid wordt zwaar onderschat!

 

Michel van Hulten reageerde bij WNL met:

Reactie Michel van Hulten

Helaas kon ik niet meepraten over ‘corruptie in Nederland’, ik was in Rotterdam voor juist dat onderwerp in gesprek met leerlingen van het HOVO – Hoger Onderwijs Voor Ouderen. Ik geef onderwijs aan studenten van SAXION Hogescholen in Enschede over corruptie en integriteit.  Nederland staat hoog in aanzien op de corruptielijst, de oorzaak ligt in volstrekt veroordelenswaardige methodiek van onderzoek die geen andere uitkomst kan leveren dan dat de rijke landen er het best uitkomen en arme landen onderaan eindigen! Bovendien gaat het in Nederland minder om corruptie gezien als ‘geld in een envelopje’ dat onder tafel doorgeschoven wordt. Het gaat bij ons met name om ‘handel in macht en invloed’. Ik doe wat voor jou en dan doe jij wat voor mij. Een ‘spel’ dat vooral door hooggeplaatsten in bestuur en bedrijf goed gespeeld kan worden. Daar gaat het om miljoenen en niet langer om het tientje in de envelop. Veel meer hierover op www.corruptie.org.

2 responses to “Corruptie bij de overheid wordt zwaar onderschat

 1. Hi
  Nav Uw stuk in het NRC het volgende:

  Na 13 jaar procederen kwam mijn concurrent tw KTI/ Technip BV in 1993 weer met een Kort Geding bij de ARb Den Haag. De KG rechter was mr EJ Numann. Dit KG was voor mijn concurrent van groot belang. Er werd een heel aantal (nogal irrelevante) beschuldigingen opgebracht, mijn advocaat werd direct onder druk gezet.
  Het bleek, dat KTI/ Technip kon beschikken over het concept van het KG vonnis. dat geeft uiteraard de indruk, dat de advocaat van de wederpartij dit concept vonnis heeft kunnen redigeren. Hierover klachten ingediend bij de Raad voor Rechtspraak (tw mr Van Delden). In eerste instantie achtte de RvR het expliciet uitgesloten dat de wederpartij over dit concept-vonnis had kunnen beschikken. Naderhand werd dit niet meer tegengesproken. NB Ik heb niet gehoord van enige maatregel tegen mr EJ Numann. NB Deze mr EJ Numann is later zelfs benoemd tot de Hoge Raad.

  Van mijn advocaat mr Huib Mars heb ik vernomen, dat deze mr EJ Numann hem 2X direct heeft gebeld. Dat zou niet mogen (weten we van de Chipshol-Westenberg affaire), maar ook met die info is niets gedaan door de RvR.

  Ook heb ik mijn klacht mbt mr EJ Numann als aangifte bij de Rijksrecherche en de hoofdofficier Den Haag ingediend. Echter ik heb geen reactie van deze 2 instanties gekregen. Mijn indruk is, dat de NL overheid van geen klachten mbt corruptie door overheidstaf wil weten.

  Met vrgroet

  1. Het is zo dat de Nederlandse overheid verplichtingen
   heeft ten aanzien van de grondwet. Adelrecht gaat boven burgerrecht.
   De Overheid ziet de burgers als een stukje arbeidskapitaal. Wat je moet uitbuiten, zeg maar. Apart is dat justitie weer onderhandelt met de onderwereld en de minister inclusief staatssecretaris aftreden om geheimhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief