Hoe open is de Nederlandse overheid. Geef uw antwoord.

Geef je mening over hoe open de Nederlandse overheid is! Saxion voert op dit moment in opdracht van het Open Government Partnership een onafhankelijke evaluatie uit van de verrichtingen van de Nederlandse overheid op het ‘Open Overheid’ vlak. De basis is de zelfevaluatie die het ministerie van Binnenlandse Zaken 15 september publiceerde. De review wordt uitgevoerd conform de beginselen en methodiek van open overheid: op basis van open data, transparant en engagerend. De planning, uitgangspunten, basisdocumenten, methodiek et cetera vind je op onze Facebook site: https://www.facebook.com/OverheidReview/ ). De resultaten krijgen uiteraard een prominente plaats in het concept-rapport. Daarmee is verzekerd dat jouw stem gehoord wordt!

Startpunt voor de review is het Actieplan Open Overheid dat de ministerraad op 29 oktober 2013 aannam. De review heeft betrekking op de periode tot aan 1 juli 2014, en stelt vast hoe ver Nederland gevorderd is, hoe relevant de inspanningen zijn tegen het licht van de uitgangspunten en kernwaarden van het Open Government Partnership, en ook: wat in de ogen van geïnteresseerde burgers en professionals centraal zou moeten staan.

In de periode tot eind oktober wordt het eerste concept voorbereid. Vanaf 22 september kun je jouw opmerkingen aan ons meegeven via een online survey (via: Online Survey Overheid Review). Op basis van de zelfevaluatie, nader spit- en uitzoekwerk en de resultaten van de survey organiseert Saxion op donderdag 9 en 10 oktober vier verschillende online debatten over:

1. De transparante overheid;

2. de samenwerkende overheid;

3. de toegankelijke overheid; en

4. het proces van Open Overheid in zijn algeheel.

De meer specifieke onderwerpen behorende bij de vier bovenstaande debatten zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt. Let wel: je kunt ook aan meer dan één debat deelnemen! We hebben voor deze online mogelijkheid gekozen omdat we zoveel mogelijk mensen in staat willen stellen hun bijdrage te leveren waar en wanneer het hen past, aan het thema dat hen het meest aanspreekt.

We proberen zoveel mogelijk geïnteresseerden te betrekken, en nodigen jou daarom uit om je bijdrage te leveren, en vooral ook, deze oproep onder de aandacht te brengen van iedereen die jij betrokken zou willen zien. We verzoeken je de survey in te vullen en je aan te melden voor één of meer debatten (dit kan via: Open Overheid Review Community)

Doe je mee? Meld je dan aan bij de Open Overheid Review Community, dit kan via de Facebookpagina van de Open Overheid Review. Je wordt dan per mail geïnformeerd over belangrijke data, de voortgang van de review, et cetera. Klik op de link(s) hieronder om ons te volgen! Dus volg ons via: Twitter @OverheidReview (Klik op ‘Volgen’)

&

Facebook (Klik op ‘Vind ik leuk’ en meld je daarnaast aan voor de ‘Community Overheid Review!)

Dank!

Het Open Overheid Review team,

Frans Jorna, Sjardé Ninouk Bolhaar, Patricia Wiebinga, Marijn Achterkamp

 

One response to “Hoe open is de Nederlandse overheid. Geef uw antwoord.

  1. De nederlandse samenleving is helaas door en door corrupt.
    De voorbeelden in de financiele wereld zijn talrijk.
    Laatste voorbeeld betreft de verlenging van het predikaat “koninklijk” van imtech.
    Een van de voorwaarden voor dit prdikaat is “aantoonbaar stabiel zijn en een goede financiële reputatie hebben;” (van de site van de rijks overhead)
    De afgelopen jaren is imtech geplaagd door een boekhoudschandaal wat het bedrijf aan de rand van een faillissement bracht.
    Er volgde een aandelen emissive van 500m euro. Nog geen jaar later is de opbrengst van deze emissive volledig verdampt en zijn de deelnemers aan deze emissive 100% van hun total geinvesteerde bedrag kwijt.
    Er volgde recentelijk wederom een aandelen emissive,een emissive die nooit had Mogen en kunnen plaatsvinden volgens de gangbare normen.
    Het bedrijf is failiet en de schulden handelen tegen 80% of lager,toch word er een aandelen emissive gedaan.
    Nu nog geen week na de laatste emissive zijn de deelnemers aan deze emissive al weer 15% van hun inleg kwijt, en de verwachting is dat dit gaat oplopen tot 20-40%.

    Toch is bij deze onderneming recent het prdikaat koninklijk verlengd,terwijl toch aantoonbaar is dat het bedrijf niet stabile was en geen geode financiele reputatie heft.

    Er veel vergelijkbare voorbeelden van corruptie in de financiele wereld (onder andere kpn met zijn emissies,aandelen terugkoop en dividend in de afgelopen 12 jaar)
    Nederland is door en door corrupt en niet beter dan een willekeurig Afrikaans land. Het is hier alleen veel en veel beter verborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief