Van Rey, Roermond, en Vriendschap, Nieuwsuur 23 okt. 2012

De eerste 25 minuten van Nieuwsuur waren op dinsdagavond voornamelijk gewijd aan de ‘affaire Roermond’ zoals gezien vanuit de ‘vrienden van Van Rey’, GroenLinks, met commentaar van Michel van Hulten. Dat laatste vindt u in de minuten 20.45 – 25.35 van deze video.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1298707

One response to “Van Rey, Roermond, en Vriendschap, Nieuwsuur 23 okt. 2012

 1. Helaas is het schering en inslag in de politiek, op dit moment zie ik bureau BING (Bureua integriteit Nederlandse gemeente) voor zich zelf lobbyen bij de NOS.

  In Rhenen heeft BING z.g. corruptie onderzocht van de SGP fractie voorzitter in Rhenen op klachten van twee benadeelde burgers, duidelijk een bevoordeling van een SGP fractie voorzitter, die als projectontwikkelaar in de gemeente stukken vermeld stond met drie bouwvergunningen door een bestemmingswijziging in een gebied van natuurlandschappelijke waarde, er werd voor het gemak een rode contour gestolen. BING onderzocht in opdracht van de Burgemeester slechts 1 kant van de zaak, z.g tunnelvisie. Niets aan de hand is de conclusie van het BING rapport. Klachten van burgers werden niet gemeld bij dienst Justis, conform eisen particuliere recherche bureaus, wat BING feitelijk is. Daarop werd geklaagd bij ministerie van Veiligheid en justitie, na lang zeuren kwam er een brief van dienst justis naar BING dat men niet integer conform de eigen klachtregels had gehandeld, wat wel in de offerte stond. Zowel de opdrachtgever, de Burgemeester van Rhenen, als BING, reageerden niet om als nog de klacht te behandelen. En het is zo eenvoudig voor een Burgemeester, hij heeft BING helemaal niet nodig, conform artikel 15 gem wet. Deze wet moet burgers beschermen tegen vriendjespolitiek, en eist dat elke transaktie die een raadslid of collegelid heeft te melden, laat onderzoeken door de provincie conform de regels art 15 lid 2. Door ontheffing te vragen, is iedereen gedekt. Maar waar blijf je als Burger als de gem Rhenen weigert art 15 te handhaven?? Je hoeft niet te klagen bij de provincie, want die geven alleen ontheffing en zien toe op de jaarrekening, maar hebben geen bevoegdheid volgens antwoord op mijn klaagschrift om te handhaven.
  De VVD fractie deed hetzelfde, die wilde aan de VVD Burgemeester een stuk gemeentegrond verkopen uit vier grote prachtig gelegen gemeentekavels, voor minder dan de helft van de prijs. En er zijn nog enkele bewijsbare gevallen. Ik stak daar als VVD fractie voorzitter een stokje voor. Ik stond alleen, kreeg alle modder over mij heen wat je maar kunt bedenken. Op dit moment wordt het hopelijk onderzocht door het VVD hoofdkwartier in Den Haag gedwongen door twee andere zaken. En ik wordt gehoord door de politie klachten commissie, die ik schending van trias politica verwijt.

  Het komt inderdaad overal voor.

  Ik ben VNO bestuurder in de Gelderse Vallei, ook met de verkoop van kapitaalgoederen wordt dit maffia-gedoe herhaald. Waar de verkoop van een deal, bijvoorbeeld 20 miljoen, al gesloten is komt een z.g tussenpersoon en vraagt voor bemiddeling 8 ton en stuurt een factuur voor zijn bedrijf gevestigd op de Kaaiman eilanden b.v. De commissie is helemaal niet voor de tussenpersoon, maar voor de directeur privé buiten de aandeelhouders en fiscus om. De leverancier doet niets verkeerd, betaalt de factuur, en zet dit op de eindlevering als makelaarskosten. Iedereen witgewassen.

  Heel interessant de menselijke geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief